Pravilna priprava nohta

Oct 02, 2017

leaklep

SPLOŠNO, Tečaji

0

Zakaj se nohti lomijo?

Zakaj prihaja do dvigovanja gela?

Zakaj nohti niso obstojni dlje kot 3 tedne pri nekaterih?

Ali so res krivi materiali?

Res je, materiali igrajo veliko vlogo. A ne največje.

 

Veliko prednost lahko izkoristite s pravilno pripravo nohta. Pred nanašanjem materiala je potrebno noht ‘odpreti’, saj se materiali za geliranje ne vežejo na vlažno ali mastno plast, pa tudi površina ne sme biti gladka.

 

  1. Pred samim začetkom je potrebno dobro pomakniti nazaj obnohtno kožico in ostanke mikro kožice odstraniti iz lateralnih kanalov s posebnim brusnim nastavkom.  Nato noht pilimo s pilo granulacije 180 v smeri obnohtne kožice navzdol ( v obliki podkvice). Začnemo na levi strani, na desni ponovimo – navzdol!

2.  Nato preostanek nohtne plošče spet popilimo z nežnimi gibi navzdol.

 

Zakaj navzdol?

Ko pilimo navzdol, ustvarjamo mikro zarezice, katerih vrhovi gledajo proti korenu nohta. Na ta način delujejo kot ‘kaveljci’ na katere se ‘obesi’ material.

 

 

 

 

 

ŠE POSEBNO POZORNOST JE TREBA NAMENITI LATERALNIM KANALOM IN  – TRIKOTNIKU -, ki navadno ostane, če nismo z robovi pilice dovolj natančni, ali če ima stranka globje ležeč noht in mesnato obnohtno kožico.

 

Obstaja pa še ena tehnika: ‘zig zag’:

 

  1. noht s krožnimi gibi popilimo navzdol, od korena proti konici, s pilico granulacije 180.
  2. Nato pilico prislonimo na noht in ‘žagamo’. S tem ustvarjamo križ-kraž zarezice, v katere se ujame material. Ta tehnika je primerna za še bolj problematične nohte, ker pa želimo ohranjati naraven noht karseda nepoškodan, se raje poslužujmo prve tehnike in pilimo čvrsto, a ne pritiskamo preveč, da ne prepilimo roževinaste plošče nohta.

 

Zgornja ilustracija je le skica in površen prikaz natančnega postopka, ki ga uporabljamo na tečajih. 

Za potrebe tečajev sem razvila točno zaporedje petih korakov, ki ob upoštevanju zagotavljajo uspeh.

 

S čem imate pri geliranju največ težav?

 

Post by Lea Klep

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *